Outfit & Nyheter fra EYK

Reklame | EYK

Hei! 

Nå er det en stund siden jeg har postet slike outfit -innlegg på bloggen, men nå har været endelig tatt seg opp og gitt muligheten til å knipse litt ute igjen! På vinteren blir jeg som regel boende i den tykkeste dunjakka jeg har, så jeg merker at jeg gleder meg til å kunne bruke tynnere klær ute, spesielt lettere kåper og jakker. 


I samarbeid med EYK har jeg en hyggelig nyhet å dele med dere. De har nemlig lansert en helt ny ANIMAL kolleksjon, og tilbyr i den anledning 15% rabatt med bruk av koden JEALISE i kassa! Jeg har på meg Leopard modellen, den finner du her.

EYK lager klokker av trendy og minimalistisk design, som innehar inspirasjon fra den skandinaviske naturen, samt det urbane miljøet. EYK (Educate Young Kids) er et brand med ambisjoner om å utgjøre en positiv forskjell i verden, og realiserer dette igjennom deres samarbeid med Star for Life. En non-profit organisasjon som driver med utdanning av barn i Afrika, og utvikling av de livsviktige egenskapene de trenger videre i sitt liv. (EYK donerer 100NOK for hver solgte klokke til Star For Life)
 /Matte skinnbukser – River Island / Blondetopp – BikBok / Støvler – Vegabound /  Leopard-skjorte – Carlings / Kåpe – MONKI/ Veske – HVISK/
Jeg vet ikke helt hvorfor jeg alltid har vært så tiltrukket av mørke klær uansett sesong. Jeg foretrekker å heller blande forskjellige sorte stoff og teksturer for å lage spill, istedenfor å variere farger, hah. Jeg er spesielt glad i veska, den fikk jeg av min lillesøster Victoria til jul, og jeg har brukt den til alt siden! Jeg liker hvordan den korte remmen gir den en litt mer uformell look, som gjør at jeg kan bruke den til mer. 

Monday Updates

 

God dag!

Det er endelig mandag og tid for en ny og spennende uke. Jeg tar meg alltid god tid til å planlegge dagene mine, og det er nettopp dette mandags morgen går ut på for meg. For at jeg skal være så produktiv som mulig, så er jeg nødt til å lage en fysisk plan basert på realistiske tidsrammer. På den måten vet jeg at jeg får tid til å gjøre alt jeg skal, og jeg forsikrer meg om at jeg ikke glemmer viktige tidsfrister eller andre avtaler. Andre som sverger til almanakken?

En annen ting jeg har tatt lærdom av fra de to siste to ukene, er hvor mye tid å energi som faktisk går til blogg (spesielt om man er perfeksjonistisk). I den anledning har jeg allerede begynt på noen litt artige innlegg som kommer utover uka. Følg med! 😀

Jeg scrolla igjennom alle bildene mine på maskinen og fant dette bilde fra slutten av August. Jeg husker så godt hvor kaldt det begynte bli, og at jeg allerede gleda meg til at varmen kom tilbake slik at vi kunne ta flere bilder ute. (vi prøvde på vinteren også, men det var strengt talt umulig om man ikke bryr seg om å fryse til is) Så dette er bare nok en påminnelse om at vi har varmere tider i vente. YES!

 

Friday Thoughts

 

Hei, og riktig god Fredag!

Jeg har virkelig trengt en såpass positivt ladet uke som dette, og føler at jeg kan ta helg med god samvittighet. 

Ettersom denne bloggen har hatt sin mest aktive periode hittill, har jeg gjort meg opp noen tanker rundt nettopp dette. Jeg husker så godt at jeg tenkte at “jeg kunne aldri blogget, jeg har intet behov for å dele interesser og meninger med andre på nettet.”  Det var helt til jeg oppdaget hva slags positive bivirkninger denne delingen har hatt i min hverdag. Siden jeg anser meg selv som et svært reflektert individ, så har det hatt en meget positiv innvirkning på psyken, i den forstand at jeg har vært nødt til å sette ord på følelser, tanker og meninger. Det å måtte formulere meg med ord, gjør meg mer bevisst på mine egne tanker, og som et resultat føler jeg at jeg har får mer orden i hodet. I tillegg merker jeg at hjernen er i en konstant flow av idèmyldring, og jeg finner inspirasjon fra svært flere kilder enn hva jeg vanligvis har pleid å gjøre. Er det flere som kjenner seg igjen? 

 

Her er noen bilder fra min siste shoot! (fotograf er Tarald Aaby):

My Favourite 3 ingredient Treats

 

God Torsdag!

Først og fremst vil jeg si tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger på tidligere innlegg! Jeg setter kjempe stor pris på deres engasjement, og det gjør det bare enda mer gøy å dele mer med dere.

Jeg finner stor glede i å lage mat, da spesielt desserter og kaker. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg tror det har noe med at jeg får utløp på min kreative energi? Salt karamell er noe av det beste jeg vet, og jeg har alltid hatt skikkelig dilla på nøtter. Jeg aner ikke hva det er med nøtter som jeg blir helt crazy over, spesielt om jeg rister eller glaserer de (og la oss ikke glemme yoghurtnøtter, omg..). Derfor tenkte jeg å dele to kjempe enkle oppskrifter med dere. nemlig salt karamellsaus og honningglasserte valnøtter! Det beste med disse oppskriftene er at de kun krever 3 ingredienser

 

Salt Karamell:

150g sukker
5 ss vann
1,5 dl kremfløte
1-2 klyper salt 

75g smør

Ha vann og sukker i en kjele og sett på høy varme. La sukkeret boble uten at du rører (veldig viktig). Etterhvert vil sukkeret bli til gyllen karamell (jo mørkere farge, jo bitrere karamell). Når sukkeret har smeltet og blitt gyllent skrur du ned varmen og tilsetter smør. Så tilsetter du fløte. Nå skal du la karamellen koke. Jo lenger du koker, desto tykkere konsistens. 2-3 minutter holder for en rennende saus, men jeg liker den mye tykkere så jeg koker den i opp til 7 minutter. Sil karamellen og oppbevar i et glass i kjøleskapet. 

Honningglasserte Valnøtter

400g Valnøtter
1 dl melis
1 dl Honning eller sirup

Kok nøttene sammen med 1 dl vann i ca 5 min. Tørk av nøttene med et rent kjøkkenhåndkle, og bland med melis og honning. Stek nøttene i ovnen i 5-10 minutter på 225°C. Voilà! Disse er spesielt gode mikset med karamellsausen over is, og passer også meget godt til ost & kjeks. 

 

 

 

Slik kan du positivt påvirke egen Motivasjon

 

Hei!

I dag har vært en strålende dag. Jeg startet dagen med å ta med Balto til veterinæren før jobb, og jeg ble virkelig bevvist på hva slags positiv effekt sola har på både kropp og sinn. I den anledning ble jeg minnet på de virkelig tunge dagene. De dagene man sliter med å finne motivasjonen til hva enn man har å gjøre. Som et resultat satt jeg meg foran skjermen og listet opp noen tips og teknikker som jeg selv aktivt har tatt i bruk for å øke min egen motivasjon, og som jeg skulle ønske jeg visste om tidligere. 

De fleste av oss prokrastinerer fordi man velger å kun jobbe når man er motivert, og lar alt ligge når man ikke er motivert. Du kjenner deg igjen? Du er ikke motivert til å gjøre oppgaven din akkurat nå, så du venter heller på at motivasjonen på magisk vis skal dukke opp. Her er det snakk om å heller påvirke din egen motivasjon. 


Begrunnelse 
Fortell deg selv hvorfor oppgaven er viktig. Hvordan bidrar oppgaven til det helhetlige bilde? En god begrunnelse vil gi deg følelsen av at du jobber mot noe mye større enn bare den kjedelige oppgaven, som i hovedsak bare er èn del av helheten. Ja, den skoleoppgaven er hinsides kjedelig og rett og slett uinteressant å skrive, men den er essensiell for å oppnå Bachelorgraden.

Revurderingsteknikker
Dette gjelder særlig om man prokrastinerer som en følge av nervøsitet. Men er man mindre nervøs når deadlinen er nærmere? Tvert om. Men det å roe seg ned er nødvendigvis ikke løsningen. Her gjelder det å ta i bruk såkalte revurderingsteknikker. Har du noen gang tenkt over at følelsen av nervøsitet er veldig lik følelsen av å glede seg til noe? Så hva med å heller velge å ta utnytte av den nervøse energien til din egen fordel. Anse denne energien som nyttig, for om den kanaliseres riktig kan den faktisk brukes til å øke ytelsen. Neste gang du ikke får deg selv til å gjøre noe pga. nervøsitet, fortell deg selv at denne følelsen faktisk er spenning eller begeistring. Dette er en teknikk som som hjalp meg igjennom utallige tøffe tider på universitetet, spesielt før viktige innleveringer, eksamener og ikke minst fremføringer foran hundrevis av mennesker. (Om du ønsker å lese mer om denne teorien så anbefaler jeg boken Psyched Up: How the Science of Mental Preparation Can Help You Succeed, av Daniel McGinn, 2017.  Her blir det diskutert forskning som tyder på at man kan lære seg å revurdere situasjoner som gir sterke følelser på en måte som forandrer følelsesmessig innflytelse til det bedre)

Sett definitive mål og delmål. 
“Ah typisk..” Jeg vet. Men jeg får ikke understrekt viktigheten av dette nok. Det å virkelig se for seg å nå målet, og det å klare å sette seg selv i posisjonen hvor målet er nådd. Samme hva målet er, forestill deg det, og det vil mest sannsynlig øke motivasjonen din fordi målet blir mer realistisk. Delmål er ikke minst like viktig her. Delmålene er til for å kunne trigge motivasjonen til å nå det endelige målet, og å fylle deg med energi for hvert steg du tar. Jeg personlig finner mye motivasjon i å oppnå mål på veien mot hovedmålet. Husk å skrive ned disse målene, slik at du har en visuell representasjon av hvor langt på vei du har kommet.

Gi deg selv en ny start
Det å slippe alt for å så gi seg selv et nytt tidspunkt å gjøre ting på åpner for pusterom, og avkobling fra stresset og de negative holdningene du sitter med ovenfor oppgaven som skal gjøres. Dette trenger altså ikke å være i langt tidsperspektiv. Det kan være alt fra  5minutter, 3 timer, 2 dager. Alt avhengig av hvor lang tid du har. Vær realistisk her. For det viktigste er å ikke brenne seg på denne, og hoppe på den onde prokrastinasjons-sirkelen igjen.

Rutiner før start
Det å ha en konsistent rutine som man alltid følger før man starter å jobbe. Om det så er noe så enkelt som å drikke en kopp kaffe, gå en tur, eller lese avisa. Det viktigste er at du finner det som passer deg. Resultatet av dette blir at sinnet kobler en automatisk innstilling til å jobbe etter rutinen er gjort. Se på dette som det samme som at idrettsutøvere varmer opp før trening eller kamp. (En studie utført av Duhigg (2012) viser at de av idrettsutøvere som gjennomfører en god og konsistent rutine før kamp, pleier å prestere bedre enn de som ikke har en slik rutine)

 

Jeg håper at dette innlegget ikke ble altfor tørt og teoretisk å lese, men at du fant noe å ta lærdom av, samt eventuelt tar i bruk noen av teknikkene selv. Legg gjerne igjen en kommentar om du har flere ting å tilføye, og om du ønsker flere slike innlegg i fremtiden.

Fred ut.

Svar på spørsmål, del 2

Hei! 
Jeg har samlet opp litt diverse spørsmål som har blitt stilt nylig og skrevet et svar-innlegg. Om dere har fler spørsmål eller vil følge meg på andre platformer så finnes jeg på Instagram som JEALISE

Foretrekker du å være alene eller med folk? 

Her er jeg en litt hard nøtt knekke (bombe). Det er både og.  Jeg er ekstremt ekstrovert på den måten at jeg finner mye energi utenfra, og trives med å være omringet av masse liv. Men jeg trenger også tid til å være alene. Jeg trives veldig godt i eget selskap (ingen kan underholde meg som jeg selv kan, hehe) og jeg er derfor nødt til å ha denne tiden til å lade batteriene igjen. Om jeg befinner meg i en sosial sammenheng som jeg ikke vil være i kan jeg fort føle meg fanget, dermed er jeg avhengig av å alltid ha valget om å være alene om jeg vil det. For å konkludere;  Jeg elsker å være sosial, men det må være på mine egne premisser. Jeg er veldig selektiv med hvem og hva jeg bruker energien min på. Jeg ser heller ikke noe galt i å innrømme det, og jeg tror veldig mange der ute deltar på ting de egentlig ikke har energi til, som bare resulterer i unødvendig  utbrenthet i andre aspekt av hverdagen.
Kjenner du deg igjen? 

Hvor høy er du? 
160 cm 

Spiser du kjøtt, eller er du vegeterianer/veganer?

Pussig at dette spørsmålet dukket opp akkurat nå. Jeg diskuterte nettopp med en venninne at jeg nesten ikke spiser kjøtt lenger, men heller fisk og skalldyr. Så jeg kan vel kanskje kalle meg for pescetarianer? Det kommer nok av at jeg er oppvokst med å spise alle typer mat, og som barn var jeg alltid overdrevent glad i fisk, skjell, reker, scampi og, ja.. typ alt de fleste barn misliker å spise, haha. Da jeg var liten tilbragte vi mange sommere hos farfar i  Italia, og jeg husker så godt at han lærte meg å sløye fisk allerede som 5 åring, og at vi dro grytidlig til stranda for å finne blåskjell.


Bruker du selvbruning?
Ja. Selvbruning er min beste venn når jeg vil føle meg fresh. Jeg er nok ikke alene om å føle meg finere med litt brunfarge, og jeg velger selvbruning framfor stråler fra solarium any day. Jeg har prøvd meg igjennom en del typer og merker opp igjennom åra før jeg fant hva som fungerer best.
Jeg kan jo gjøre en review på litt forskjellige typer som jeg bytter på å bruke? 

Kommer du til å lage mer hverdagslige innlegg i tillegg (som for eksempel vlogs, trening osv) eller holder du deg til mote og sminke?
Jeg føler at denne hjemmesiden fortsatt er under utvikling i forhold til hvilken retning jeg holder meg til.  Det startet med kun mote og skjønnhet, men har senere utviklet seg til å bli mer personlig. Jeg regner med at jeg holder meg til en god blanding frem til jeg på naturlig vis finner min greie.
Hva foretrekker dere at jeg gjør?

Har du noen fobier?
Å fy søren. Denne er litt bisarr, men jeg har alltid hatt en fobi for små hull eller runde former som er tett i tett inntil hverandre. Det var ikke før i fjor at jeg fant ut at det er en reell fobi som heter Trypophobia. Jeg klarer ikke beskrive hvilket ubehag jeg føler igjennom hele kroppen av å se slike mønstre. Merkelig, hva?

Hører du på noe podcast? I så fall hvilke?
Jeg har aldri hørt ordet podcast mer enn jeg har gjort dette året. De fleste av mine nærmeste venner og familie prater støtt om forskjellige podcast, og at jeg burde høre på både det ene og det andre. Jeg derimot, lytter nesten alltid til musikk, og jeg syns generelt å høre på mennesker prate er irriterende, så jeg har ikke helt forstått greia med podcast.
Jeg kan heller vinkle spørsmålet tilbake til dere: Er det noe jeg burde få med meg, og i så fall hvilke? Humor? Kultur? Debatt? 

Eyebrow Routine

Hei! 

Siden jeg ofte får spørsmål om hvordan jeg ordner øyenbrynene mine, så har jeg demonstrert dette med en pictorial. Jeg ordner de alltid hjemme, og foretrekker dette fremfor å få de ordnet i salong (siden jeg liker å beholde mest mulig hår). Jeg elsker naturlige og tykke bryn, så dette er bare hvordan jeg foretrekker å gjøre det,- men håper at det eventuelt kan komme til nytte for deg også. /Ingen av produktene er sponset. 

 

03/19 Svar på spørsmål

Hei!
Jeg har samlet sammen noen av spørsmålene deres, og svart så godt jeg kan. 

 

Hvor bor du nå?
Jeg bor i Oslo.

Hva gleder du deg til?
Sommer. Varme. Sollys. Jeg er nok ikke den eneste som føler at humøret og livsgnisten blir sterkt påvirket av miljøet rundt meg, og da spesielt temperaturen og lyset utenfra. Jeg gleder meg til det er varmt nok til å tilbringe mesteparten av dagene ute. Man blir litt innestengt rundt mørke vintertider syns jeg. Jeg gleder meg til å reise, og å ta med meg Balto på sin første flytur.

Når kommer du tilbake å besøker Oxford? 
Jeg tar en tur i ny og ne, men ingenting blir planlagt noe særlig lenge i forveien. Jeg ender som regel opp med en spontantur når omstendighetene legger tilrette for det.

Kan du lage et innlegg hvor du viser skin care? 
Ja! Jeg har allerede begynt å lage diverse videoer for sminke, så jeg kan gjerne lage noe for hudpleie også.

Kan du blogge oftere?
Ja, det skal jeg. Det går litt tregt i noen perioder desverre.

Er Balto din hund? Hvilken rase er han?
Jepp, Balto er min første hund. Jeg har vokst opp med hunder helt siden jeg var født, så det var bare et spørsmål om tid før jeg fikk min egen. Han er en Samojed, og er 1 år gammel. Jeg har en helt egen kjærlighet for dyr, så Balto er virkelig det mest verdifulle jeg har.

Karriere aspirasjoner?
Dette blir litt utfordrende å svare på, men jeg gir det et forsøk. For halvannet år siden flytta jeg tilbake til Norge etter å ha tilbragt 3 år i Oxford for å studere bachelor i Business & Management ved universitet. Retningen i seg selv er relativt generell, noe som har sine fordeler og bakdeler. Mange ganger skulle jeg ønske at jeg visste hva slags yrke jeg siktet mot da jeg  begynte å studere.

Men, på en annen side så betyr det at jeg har endeløse muligheter og mange flere dører åpne enn om jeg skulle spesialisert meg i et fag som tilhører et spesifikt yrke eller en retning. Jeg tror mange opplever den typiske krisa som nyutdannet. Man har hatt så høyt fokus på å fullføre universitet med best mulig resultat, at å tenke over hva man skal gjøre i når man er ferdig blir skjøvet til siden. Så plutselig står man der med graduation frakken og hatten på, og mottar diploma samtidig som din indre dialog skriker frem og tilbake “HVA NÅ!?”. Man føler at alle andre har en plan og vet hva de skal. Jeg har ikke visst annet enn å gå på skole siden jeg var 5 år gammel. Det er en helomvending som jeg fortsatt vender meg til, og selvom jeg trives med det jeg gjør nå, så tror jeg alltid at jeg vil være på søken etter å finne ut hva jeg virkelig vil.

Hvor i verden har du mest lyst å reise til, som du ikke har vært før?
Costa Rica, Cuba, Peru, Sør-Afrika, Japan, Australia, Island. Egentlig overalt.