Tuesday Updates – Spennende planer

Halla!

Helga har vært svært begivenhetsrik, så det har tatt litt tid å oppdatere her. Derfor vil jeg si tusen takk til alle som fortsatt klikker seg inn hver dag! Jeg synes det er veldig gøy å se så stort engasjement. Nå har jeg masse nytt materiale og dele med dere, blant annet fra frisørbesøket mitt i går, diverse bilder fra lørdagen, en sminkevideo, og disse bildene da:

 / Jakke: Zara / T-shirt: H&M / Belte: BikBok / Klokke: Gant / Øredobber: H&M /Denne klokka har jeg vist frem på flere av bildene mine her, rett og slett fordi jeg digger den! Jeg er veldig glad denne type metall-rem, og at selve uret er en dyp blå farge. Jeg fant også frem en gammel fake septum piercing fra før jeg pierca nesa for noen år tilbake. Hullet grodde igjen ganske kjapt etter at jeg tok den ut, men nå vurderer jeg å pierce den igjen? hmm.. 
Dette innlegget er skrevet på forhånd i går, og nå sitter jeg hos Eco Cult i Oslo og gjør noe kjempe spennende!! Jeg gleder meg SÅ mye til å vise dere bilder! I tillegg driver jeg å planlegger masse annet kult som også kommer til å bli delt her ganske snart, så stay tuned! 🙂

Instagram: JEALISE

My Favourite Highlighters – Glow Tips

Hey!

Jeg elsker highlitghtere, og det er min absolutt favoritt-del av sminkeprosessen. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg bare elsker å legge til ekstra glød der lys naturligvis treffer, fordi jeg syns man får en så sunn og frisk look av det! 

Siden jeg ofte får spørsmål om hva jeg bruker, så tenkte jeg å dele mine to favoritter- som jeg bruker mest. Nemlig Mac sin Mineralize Skin Finish i fargen Global Glow og Laritzy Cosmetics illuminator Dew Pot i fargen Fine. Den fra Mac fikk jeg faktisk av lillesøsteren min til jul, og jeg har vært obsessed med den siden da. Jeg føler den passer hudtonen min veldig bra, siden det ikke ser ut som jeg har noe produkt på, bare at huden gløder. Laritzy sin fikk jeg i en Goodie Box, og Wow! denne er super-pigmentert! Bare litt produkt er nok, og siden den er så seig så holder den seg på huden lenge.

(Laritzy til venstre, Mac til høyre) Tips: Legg highligt på de øverste delene av kinnbeina, øyebrynsbeina, nesetippen, amor-buen, haka, i øyekroken og litt over øyenbrynet. Jeg synes det er letteste å bruke fingeren forsiktig om de er i krem-form, og en kost om de er pudderform. Ta litt og litt av gangen og jobb deg gradvis oppover til det resultatet du vil ha. Man trenger bare en liten mengde for et pent resultat, selvom jeg har en tendens til å overdrive litt, men det er bare min smak, hehe. (Her tok jeg på ekstra mye for bildene sin del.)

Tanker? Hvilke er dine favoritter?

Instagram: JEALISE

Baserer vi vår sosiale verdi på Følgere og Likes?

Etter å selv ha tatt i bruk enda flere sosiale medie kanaler den siste tiden (inkludert denne bloggen), har jeg gjort meg opp en del tanker rundt nettopp dette sosiale media fenomenet. Og da mener jeg hvordan samfunnets oppfatning av vår egen fremstilling på sosiale media påvirker eller definerer vår sosiale rang og status i livet utenfor internett.

Er det ikke egentlig absurd hvordan sosiale media fungerer? Man velger selv hva man deler basert på hva slags inntrykk man vil at andre skal få av en selv. På en måte er dette bra, fordi man får sjansen til å vise seg fra sin beste side, og kun formidle de sidene man vil at folk skal se. Men hvorfor opplever man likevel følelser av misunnelse og sjalusi ovenfor andres “perfekte” internettliv, når vi selv VET at man bare publiserer det som framstiller oss som mest lykkelig?

Jeg synes det er katastrofalt hvordan våre sosiale media profiler, følgertall og likes i det hele tatt kan bidra til å påvirke hvor attraktiv man er å bli kjent med eller omgås med i vårt ekte sosiale liv utenfor internett (ja, det finnes et liv utenfor internett). Det som er forbløffende skremmende å se, er hvor hardt mange streber etter sosial aksept igjennom sosiale media, og hvor langt noen er villig til å gå for å oppnå nettopp denne oppmerksomheten gjennom de “riktige” profilene. Det er ganske fascinerende å observere sosiale situasjoner, hvor de med høyere følgertall på internett automatisk får en tilhengergruppe tilnærmet lik en flokk med sauer hengende etter seg, som alle streber like mye etter å få en eller annen eksponering igjennom deres kanal. Hvor kommer denne desperasjonen fra? Er man ikke bra nok i virkeligheten om den sosiale plattformen ikke er populær nok? Hva gjør at folk blir så besatt?

Ja, jeg var klar over at vår sosiale verden har forverret seg noe etter at sosiale medier oppstod, men jeg var virkelig ikke klar til hvilken grad det har forverret seg. Ikke før jeg flytta tilbake til Norge. Nærmere bestemt Oslo. Kanskje det er hakket verre her, sammenlignet med andre steder i verden? For meg var dette helt fjernt, og jeg fikk rett og slett bakoversveis da en venninne fortalte om hvordan venninna hennes mente at hun ikke kunne delta på en spesifikk fest fordi hun ikke hadde nok følgere på Instagram til å omgås med den gruppen mennesker(!). Hvorfor i alle dager definerer folk sin egen verdi basert på følgere og likes?!

For meg personlig, er det veldig givende at andre kan finne inspirasjon i det jeg gjør, og at jeg kan bidra til en positiv påvirkning i andres hverdag. Jeg vet også mange kan kjenne seg igjen i mye av det jeg skriver, fordi det er menneskelig å finne trøst i at andre opplever de samme utfordringene, går igjennom- eller føler det samme. Derfor synes jeg det er feil å skape innhold og tiltrekke seg oppmerksomhet på internett kun for “famen” sin del. Det synes jeg blir både uekte, og uærlig. Men, jeg tror at de som er middels oppegående klarer å se  igjennom dette.

 

Tanker?

 

Instagram:JEALISE

 

 

 

My kinda Easter Egg

Hey! 

Håper alle har en fortsatt fin påske! Jeg og min lillesøster er så heldig, som har en mamma som er så søt å leverte påskeegg til oss i år. Hun ordner egentlig alltid noe ekstra spesielt til oss ved høytidene, og hadde det ikke vært for hun hadde jeg nok ikke holdt styr på sesongene, haha..  

Egget var fylt med masse digg godteri (jeg bare eeelsker kindersjokokade), i tillegg til en aldri så liten overraskelse. Nemlig denne superkule sminkepouchen fylt med forskjellig sminke! 😍 

Det som er så gøy med denne er at den bretter seg ut helt flat, slik at man bare kan kan spre all sminka utover mens man bruker det, også snurpe den sammen igjen når man er ferdig. Praktisk, hva?! I tillegg har den egne initialer som gjør den ekstra personlig. Først trodde jeg at hun hadde bestilt denne på nettet, men så fortalte hun at hun hadde fått den håndsydd av en venninne! Det syns jeg var moro. (Om du ønsker å bestille din egen, så kan du ta kontakt med Christel HER.) 

Alt innholdet er fra Makeup Mekka. Jeg har bare prøvd et par ting derfra, blant annet et setting pudder som jeg er veldig fornøyd med,- så jeg er spent på å teste ut de forskjellige tinga. Makeup Mekka sine produkter er ekstremt rimelig, og jeg liker å finne bra produkter som ikke er så altfor dyre. Veldig ofte kan man finne produkter som er minst like bra, bare fra en billigere leverandør. Jeg kan jo lage et innlegg med forskjellige dupes? 

Her har jeg brukt mascaraen. Jeg syns den separerte vippene veldig bra, og ga bra lengde. Jeg har slitt med å finne en bra mascara etter at jeg tok av vippeextensions for rundt et år siden.. Vippene ble aldri det samme igjen, og de peker fortsatt veldig nedover i forhold til hva de pleide..Derfor lurer jeg på om noen har et vippeserum å anbefale? 

Tanker?

Instagram: JEALISE

Pictorial: Warm Soft Glam

God påske! 

Etter å ha hatt en del tekniske problemer med både Mac og harddisker har jeg endelig fått alt på stell igjen og er tilbake på bloggen. Jeg er ikke den mest tekniske av meg, så det er litt krise når noe plutselig krasjer ahah..

Uansett, jeg tenkte å vise med en pictorial hvordan jeg gjør min go-to smokey eye! Jeg er bruker som regel bare varme fargetoner til øynene, så det går mest i brunt hos meg. Jeg syns det gir en litt mer soft look, istedenfor så veldig hardt som det fort blir med helt sort skygge og sterk eyeliner.

 

Base
Som foundation har jeg brukt Mac sin Studio Sculpt Foundation i fargen NC25. Siden denne er gel-basert, så fungerer den veldig bra på huden min nå som den er ganske tørr. Men, da jeg hadde mer oljete/kombinert hud var jeg ikke så fan av denne siden den veldig fort sklei rundt på huden. Som concealer så brukte jeg NYX sin Gotcha covered Concealer. Den er veldig tykk i konsistensen, men den sitter virkelig på hele dagen. Til contour brukte jeg Maybelline´s Fit Me sitt matte foundation-pudder. Jeg liker å bruke dette som contour siden den er matt og brun i fargen, ikke oransje. Som highlight har jeg brukt “Cleopatras Kiss” paletten fra Sleek. Jeg er litt obsessed med highlightere hehe.. Men denne er en gammel favoritt som gir en skikkelig tydelig gull glød. Jeg legger først en blanding av de to smørbare, også litt av den helt gullfarga i pudderform over for siste finish.

 

Øyne
Her har jeg brukt Too Faced sin Chocolate Bar palett. Denne paletten lukter faktisk sjokolade, hah! Jeg legger først et lag med fargen “Peanut Butter” over hele, så bruker jeg “Truffled” over hele øyelukket og nederste vippekant. Deretter bruker jeg “Cocoa Chili” nederst ved øverste vippekant. Helt slutt legger jeg en tynn eyeliner helt inntil øverste vippelinje før jeg avsluttet looken med mascara og vipper (Se bildebeskrivelse).

 

Jeg elsker å bruke vipper om jeg skal lage en litt mer dramatisk look. Spesielt litt fluffy vipper! 😍 Disse er noen jeg kjøpte på Wish i en stor pakke. Jeg betalte rundt 100kr for 60 par(!), så jeg anbefaler å finne noen du liker på enten Ebay eller Wish, å bestille derfra! Jeg skal prøve å finne frem til disse igjen så jeg kan linke de.

 

Tanker?

Instagram: JEALISE

Healthy Banana Breakfast 2 ways

God helg! 

Håper alle har en fin helg! I dag har jeg tilbragt dagen med å ta bilder, så nå sitter jeg å setter sammen noen innlegg som kommer utover helga og ferien. I mellomtiden har jeg noen enkle frokost-tips å dele med dere! 🙂 

Jeg har aldri vært noe særlig frokost-menneske, så om jeg først vil spise noe så må det være noe lett og friskt. Jeg bruker mye bananer i matlaging, spesielt desserter, og så lenge jeg har bananer i hus så klarer jeg å smelle sammen noe digg. Her er to sunne og gode frokoster man kan lage med følgene ingredienser:

 

Bananpannekaker.
Her blander jeg egentlig bare sammen egg og banan, men om jeg har det så legger jeg til litt havregryn og yoghurt i røra også (cottage cheese fungerer også bra). Man kan godt bruke sukrin/sukrinmelis for sødme. De stekes i panna på medium varme. Her har jeg toppa de med enda mer banan, gresk yoghurt og syltetøy. 

 

Havregrøt med banan og gresk yoghurt.
Kok opp havregryn med vann, melk og litt salt i 6-7 min. (Jeg bruker litt flytende natreen i grøten for sødme) Legg over bananer, og gresk yoghurt som “smørøye”, det gir en god og frisk smak til den ellers litt kjedelige havregrøten. Her har jeg litt aprikossyltetøy på toppen også.

Tanker?

Instagram: Jealise

Vintage Vamp Look

God Fredag! 

Å fy som ukene flyr når man er hektisk, plutselig er det fredag og påskefri!
Veldig gøy at dere likte det forrige innlegget, haha (klikk her for innlegget). Rart hvordan det å mislike de samme tinga kan bringe folk sammen, like mye som det å like de samme tinga? Det ser ut til at jeg har mye til felles med mange av dere, og det er jo moro! Det vil komme en del 2 ganske snart! 😉

 

I går prøvde jeg meg på en litt annerledes look med veldig mørke lepper. Det var veldig uvant, men jeg syns det er enklere å venne seg til SÅ mørke lepper, kontra røde? Egentlig ikke så logisk, men.. Her var det også enklere å leke seg med forskjellige leppefasonger, siden man får litt mer frie tøyler med hvordan man outliner leppene.

Jeg brukte denne fra Sleek! Siden den har en matt finish var den veldig vanskelig og å jobbe med siden den tørka med ÈN gang(!). På en annen side var det bra siden den var vanskelig å få bort. Jeg måtte seriøst slite for å få den av haha..  Men det er jo like greit, det er jo ikke akkurat fargen man vil skal skli rundt i ansiktet.

Hva synes du?

Instagram: JEALISE 

 

9 Ting som Irriterer meg

God torsdag! 

Jeg prøver å holde meg så positiv som mulig, og gjør det jeg kan for å unngå å fokusere på det negative. Men noen småting kommer man seg bare ikke utenom å irritere seg over. Og hvilken bedre plattform å få utløpe på enn akkurat denne? 😉

 1. Uforskamma bloggere
Altså de som oppfører seg som at de er en gave til samfunnet og mener at de er mer verdt enn andre. Nei, du fortjener ikke noe mer spesiell behandling i alle aspekt av livet  bare fordi du er populær på internett. 

2. Gjerrighet
De som på liv og død MÅ splitte alt av betalinger og regninger 100% likt. Jada, jeg vippser deg gjerne 9kr for den tacosausen, men tror du ikke sånt jevner seg ut etterhvert?.. Det som er interessant er at dette ofte er de samme menneskene som  
ALLTID skal snike seg unna regninga, Eller ALLTID “glemmer” bankkortet hjemmet.

3. Folk på flyplasser.
Da mener jeg de som fraskriver seg alt ansvar for manerer og normal folkeskikk så snart de entrer en flyplass. Åja, så du har dårlig tid fordi du skal ut å fly? Riktig. Du er nok den eneste. Også er det de som pakker 15kg overvekt og syns det er passende å åpne kofferten og pakke om hele greia akkurat der og da, ved skranken. Hallo? hele denne køen kom forberedt for å ikke måtte bli forsinket for feilen du nettopp gjorde. Og det blir verre når man entrer selve flyet. Der har man de som med all sin makt skal dytte den baggen så hardt de klarer inn i en bagasjehylle hvor den veldig tydelig ikke passer. Get a grip.

4. Folk i kollektivtrafikken
(Selvfølgelig). Jeg klarer ikke å velge hvilken type som er verst. De som ikke forstår AV FØR PÅ- prinsippet, 
eller de som ikke gir sitteplass til de som åpenbart trenger det mer. (Ok, det blir sistnevnte).

5. Unødvendig høy stemmebruk.
Her er det to forskjellige typer. Først har vi d
e som bruker høy stemmebruk for å overkjøre andre i samtaler. Nei, poenget ditt kommer ikke tydeligere frem av å skrike, det gjør faktisk at man heller lukker øra fordi støynivået ditt er ubehagelig høyt.
Den andre typen er jenter som hyler og skriker til hver anledning de får. OKEI, dere er glad for å se hverandre, men er det nødvendig med alt rabalderet?! Denne skrike-effekten ser ut til å flerdoble seg ved inntak av alkohol.

6. De uten forståelse for personal space 
De som kjenner meg vet at jeg ikke er noe fan av nærkontakt, og er det noen som irriterer meg grenseløst så er det de som ikke forstår konseptet med personal space, og må HELT OPP I ANSIKTET mitt når de prater med meg. Gjerne også gang på gang under samme samtale, selvom jeg viser veldig tydelig at jeg trekker meg unna.

7. Unødvendig triggelse av irritasjon. 
Folk som prøver å irritere andre fordi de syns det er gøy?? Aldri skjønt meg på denne. Bare fordi man kan fyre fort gir det ikke et automatisk free pass til å trigge en reaksjon med vilje. Jeg forstår absolutt ikke humoren i dette?

8.
Upunktlighet.
De som ikke respekterer avtalte tidspunkt og ikke eier sans for punktlighet. Greit at DU har mye tid å sløse bort men ikke kast bort andres tid. Dette er ofte de samme menneskene som valser inn i møtet med take-away kaffen som gjorde at de kom for sent.

9. Rap “musikk”
Say no more.

Kjenner du deg igjen?
Instagram: JEALISE

 

Top 4 Favourite Perfumes

Hallo!
Er det noe jeg er virkelig svak for, så er det parfymer. Jeg elsker gode lukter og å selv lukte godt. Mine absolutt favoritter er disse fire. Det er faktisk de eneste jeg har klart å kjøpe igjen. Som regel klarer jeg ikke å kjøpe en parfyme jeg har hatt tidligere fordi den minner meg om en spesiell tid i livet, og på en måte hører til den tiden? Litt merkelig, haha..

Både YSL Black Opium og Good Girl av Carolina Herrera er begge veldig tunge, dype lukter, og det er akkurat den type lukt jeg forguder. (YSL har laget en ny versjon av denne som heter Sound Illusion, og den er også helt fantastisk god). De egner seg definitivt bedre som kvelds-lukter enn for bruk til hverdag.

OLYMPÈA og CLEAN Shower Fresh er mine favoritter til hverdag. Olympèa kjøper jeg gang på gang, og både min sister og mor har også fått dilla på denne. Det jeg liker spesielt godt med CLEAN Shower Fresh er at den seriøst lukter som at man akkurat har kommet ut av dusjen, så med denne føler jeg meg alltid så..fresh? 

 

Hvilke dufter anbefaler du? 

Tutorial: BIG Voluminous Hair

God dag!

Det er ingen hemmelighet at jeg liker stort hår. Dette er så klart smak og behag, men jeg har alltid likt skikkelig volum, egentlig helt siden jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg glemmer aldri hvor mye jeg ble mobba for det store tuperte håret mitt, haha.. Her snakker jeg om å få ting kasta etter meg, og at folk stakk pinner i hue mitt og ropte “fuglereir!!”. Litt ironisk at de som gjorde mest narr før, er de som spør om tips nå. Lol. Anyways, jeg tenkte å vise steg for steg hvordan jeg krøller og ordner det.

1. Jeg starter med å ta skum i håret etter det har lufttørka litt først. Jeg sprayer det bare på børsten og grer det kun i det fremste håret og luggen.2. Det neste jeg gjør er å føne håret. Et triks her er å føne håret opp ned (jeg prøvde å ta bilde av at jeg gjorde det, men det så ganske crazy ut, haha). 

Slik ser det ut før jeg begynner å krølle:

3. Deretter setter opp halve håret så jeg kan krølle det i to omganger. Jeg krøller alltid alle krøllene bakover, altså bort fra ansiktet.

Tips: Hold krøllen opp mens den er varm og la den kjøle seg ned i krøllet tilstand. Det gjør at krøllene holder lenger. Du kan også klype fast hver enkel krølle med en spenne/klype og la de kjøle seg ned slik.
4. Spray så håret. Trikset her er å spraye det FØR man grer ut krøllene.

5. Helt til slutt grer jeg ut håret, og sprayer det på plass om det trengs.

Ekstra: Til dere som lurer på hvordan jeg får håret mitt så grått, så er det frisøren min Charlotte fra Skum Frisør på Majorstua som ordner det! Jeg går aldri til noen andre enn henne, fordi jeg vet at jeg blir fornøyd hver gang. Om du ønsker å booke henne kan dette gjøres på nr 94304065 eller gjennom online booking HER.

Jeg har også skrevet litt om hvordan jeg selv opprettholder hårfargen HER

Instagram: JEALISE